Bug – notificări lockscreen pe device-urile Huawei

În ultimele zile este posibil ca unii dintre voi să fi întâmpinat o situație neplăcută în care aplicația Zonga se închide odată ce device-ul se pune în lockscreen. Această situație apare pe o serie de device-uri Huawei, în combinație cu versiunea sistemului de operare (Android 7.0).

Ce se întâmplă mai exact?

În momentul în care muzica rulează și device-ul intră în lockscreen, la câteva secunde aplicația Zonga se închide.

Acest lucru se întâmplă pentru că sistemul de operare al device-urilor Huawei ignoră permisiunile pe care utilizatorul le acordă. Mai exact, chiar dacă din setări ai bifat ca aplicația să poată rula în lockscreen, sistemul de operare nu ține cont de acest lucru.

Mai trebuie menționat că această situație apare și în cazul altor aplicații care rulează în lockscreen, însă nu este la fel de vizibil. Problema a fost raportată, de asemenea, de multe alte aplicații internaționale.

Cum setezi permisiunile corecte?

În ultimele zile am încercat să găsim o soluție pentru a rezolva temporar situația, până când producătorul va face fix-urile necesare. Și într-un final, am găsit. Smile

Am detaliat mai jos o serie de modificări în setările telefonului care să permită rularea aplicației.

Pasul 1: Intră în setările telefonul și dă tap pe „Battery”:

Pasul 2: Dă tap pe butonul „Close apps after lock screen”:

Pasul 3: Dă tap pe „Close all” și ulterior selectează „Close All” din nou în pop-ul apărut:

Pasul 4: Dă tap din nou pe „Close all” și asigură-te că nicio aplicație nu se va închide la blocarea ecranului:

Notă: Din cauza bug-ului la sistemul de operare, este important să nu modificați setările în cazul niciunei aplicații din listă.