Interviu Sebastien: „Aveam lacrimi în ochi, a fost un moment foarte emoționant”

După ce ne-a făcut să vrem să ținem cât mai mult pe repeat piesa „High On You”, iată că, pentru prima dată, Sebastien a ajuns și în București, cu ocazia primului concert din Capitală. Nu am ezitat să-i punem câteva întrebări, pentru a afla mai multe despre cariera lui muzicală, dar și despre noua colaborare cu nimeni altul decât… Ovi. Grin

Ești din nou în România…

Da, sunt din nou aici, dar acum sunt pentru prima dată în București. Am fost foarte des prin România, dar în orașe precum Cluj, Arad sau Timișoara.

Ai avut timp să vizitezi orașul?

Nu chiar. Am apucat doar să văd ce se afla în drumul meu dinspre aeroport spre hotel, iar mai apoi dinspre hotel spre Roton. Am văzut și Guvernul, locul unde se adună oamenii zilele astea. Sunt niște momente dificile, dar e tare că românii ies în stradă și spun ceea ce gândesc.

Te influențează mișcările sociale în ceea ce privește arta ta?

Nu, pentru că muzica nu are legătură cu politica, de exemplu. Pentru mine este ceva ce vine din inimă, e despre sentimente și fiecare piesă produsă de mine în proiectul Sebastien vine din suflet. Cel mai important lucru este acela de a simți o piesă. Muzica aduce oamenii împreună, iar politica îi învrăjbește.

Cum a luat naștere piesa „High On You”?

Am produs-o acum aproape 2 ani. Începusem să lucrez la instrumental și eram în punctul în care aveam nevoie de o voce, iar Hagedorn este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Locuiește în orașul de lângă mine și am mai colaborat și pentru piese și producții mai vechi de-ale mele, așa că și i-am spus și despre asta. Am început să înregistrăm și chiar după prima versiune am simțit că asta este ceea ce ne doream. Restul e istorie. Smile

Cum reacționezi când vezi că oamenii îți fredonează piesele?

Sunt o persoană sufletistă, iar atunci când pun muzică și primesc reacții la adresa pieselor mele, mi se face pielea de găină. Eram o dată în Timișoara cu foarte mulți prieteni, am pus „High On You”, iar toată lumea o cânta alături de mine. Aveam lacrimi în ochi, a fost un moment foarte emoționant. S-a creat o conexiune între mine și cei care erau acolo și asta este exact ceea ce vreau să transmit prin muzica pe care o fac. Așa cum spuneam, muzica este menită pentru a-i aduce pe oameni împreună și a le oferi momente frumoase.

Ți-ai dorit dintotdeauna să faci muzică?

Da. Timp de mulți, mulți ani am fost plăcut surprins când ascultam melodiile altor producători, iar de vreo 4 ani am început și eu să produc. Uneori am ideea și încep să fac melodia, dar de cele mai multe ori primesc multe piese frumoase din partea compozitorilor. Încep să lucrez la producții, iar apoi ajungem să lucrăm în același timp pentru produsul final.

Îmi place foarte mult atunci când sunt în studio cu alți artiști, alți producători și începem să lucrăm. Unul se ocupă de producție, altul aude instrumentalul și începe să scrie versurile și ne cerem unii altora părerile. Este minunat sentimentul pe care-l ai atunci când lucrezi la ceva nou.

Cât de mult timp petreci în studio?

Tot timpul liber mi-l petrec în studio, asta după ce stau cât de mult pot alături de cei doi copii și soție. Când nu sunt în turneu, sunt în studio. Îmi place foarte mult să produc muzică și nu doar deep house. Îmi place să lucrez și când vine vorba de hip-hop, pop, rock. Iubesc muzica și-mi place să încerc lucruri noi, diferite. Asta fac și cu playlisturile pe care le creez și le postez pe social media.

Cum vezi serviciile de streaming?

Ele nu sunt doar viitorul, ci și prezentul. Și eu le folosesc și-mi plac. E foarte tare când îți faci propriul playlist, când găsești o piesă nouă care-ți place și-o adaugi. Pentru fiecare stare ai o listă cu piese și poți să asculți orice melodie, oricând. Acum câțiva ani aveai multe CD-uri, voiai să asculți o piesă și trebuia să cauți prin CD-uri să vezi pe care dintre ele e piesa respectivă, ca s-o adaugi în CD player-ul de la mașină. Era plictisitor.

Cum ai început să lucrezi cu Armada Music?

Lucram la producția piesei „High On You”. I-am trimis-o unuia dintre A&R-ii de la Armada. I-a plăcut, mi-a cerut și altele, iar la două săptămâni după mi-au spus că vor să mă semneze. Ne-am văzut la Amsterdam, unde urma să aibă loc Amsterdam Dance Event, un eveniment unde producătorii și DJ-ii se întâlnesc, vorbesc despre afaceri și de asemenea petrec. Am ajuns apoi și la sediul Armada, unde am discutat cu unul dintre managerii label-ului și am simțit că se leagă o conexiune încă din prima clipă. De fapt, asta mi s-a întâmplat cu oricine din label. Toți sunt extraordinari. Cu toții iubesc muzica și lucrează din greu pentru ea. Anul trecut îi cunoșteam și pe Cătălin, CEO-ul Roton, și Manuel Riva, tot la ADE. Eu am făcut un remix pentru ”Mhm Mhm”, el a făcut la fel pentru noul meu single, iar acum colaborăm. Armada îmi oferă platforma și posibilitatea de a face muzică și mă bucur că sunt la ei, dar și la Roton.

Care parte consideri că este cea mai interesantă atunci când vine vorba despre cariera ta?

Îmi place să stau în studio, dar când stau foarte mult, încep să simt nevoia de a mai ieși. Sunt DJ de vreo 15-16 ani, îmi place să fac asta, dar în același timp, acum nici nu mai pot merge în turneu timp de 2-3 săptămâni, pentru că am o familie. Când vine vorba de un weekend este ok, dar apoi abia aștept să mă întorc acasă.

Care este producător tău preferat? Este cineva care te-a influențat de-a lungul timpului?

Când vine vorba despre hip-hop, este Dr. Dre. Fiecare producție venită din partea lui sună extraordinar de bine. Cât despre muzica electronică… aici e mai greu. Sunt mulți producători buni. Îmi place muzica trance. Sunt un mare fan Armin van Buuren. Atât ca artist, cât și ca persoană, Armin e foarte tare. Și, la fel, îmi plac vechile melodii Tiesto.

Dar albumul preferat din toate timpurile?

Îmi plac mult „Californication” de la Red Hot Chili Peppers, dar și „Rock Dusk Light Star” de la Jamiroquai. Sunt fan Jamiroquai. I-am văzut de 3 ori și am toate CD-urile și vinyl-urile. Încearcă să facă ceva diferit, dar în același timp nu-și pierd vechile obiceiuri. Îmi plac și toate albumele Backstreet Boys. Nu-i o minciună… Big Smile)

Spune-ne despre noul tău single, „When It’s Over”. Cum a apărut și cum s-a întâmplat colaborarea cu Ovi?

Piesa a venit din partea lui, prin Armada. Are o voce foarte bună, iar melodia sună foarte bine. Abia după ce a fost gata ne-am cunoscut. Partea amuzantă a fost că eu nu știam că este din România, iar el nu știa că eu am produs piesa „High On You”. Cât despre „When It’s Over”, merge foarte bine, iar acum lucrăm la piese noi.

Ce urmează?

Urmează un nou single într-o lună, poate două, dar urmează și remixuri noi. În ultima perioadă am stat mult în studio și am produs multe piese, din diferite genuri muzicale.

Ascultă Sebastien pe Zonga!


Pe numele său real Sebastian Schilde, Sebastien s-a născut pe data de 11 iulie 1985 și este un DJ și producător de origine germană. Și-a început cariera ca DJ, iar în prezent susține concerte prin toată lumea și în calitate de producător.

Locația: Roton Music; credit foto: Ruxandra Scripcariu.