Interviu Mircea Eremia: despre piesa „Drame și Iubiri” și planuri de viitor

Zilele trecute Mircea Eremia și-a lansat noua piesă, „Drame și Iubiri”, dragostea fiind sursa lui de inspirație și de această dată. Și, în interviu, pe lângă asta, pentru că din 2016 au mai rămas doar câteva zile, am aflat și care sunt melodiile care i-au plăcut tare mult anul ăsta, cum vede succesul și la ce să ne așteptăm din partea lui în 2017. Smile


Ai lansat cel de-al patrulea single, „Drame și Iubiri”. Spune-ne mai multe despre el.

Da, pe de data de 15 decembrie am lansat ultima melodie, intitulată „Drame și Iubiri”. Este o piesă la care am lucrat foarte mult cu băieții de la DOMG. Am încercat să transpun în muzică trăirile adolescentine și m-am gândit că cel mai bine transmit sentimentele din trăirile personale. Am ales ca dată de lansare 15 decembrie, ziua Alinei, pentru a-i arăta că îi mulțumesc enorm pentru faptul că îmi este mereu alături.

Interzis”, la fel ca cel de-a doua piesă solo, „Dragostea Doare”, a fost lansată în exclusivitate pe Zonga. Ce feedback ai primit din partea ascultătorilor?

Un feedback foarte bun, datorită faptului că melodia a fost în premieră. Mulți dintre ascultătorii mei au accesat Zonga. Așa le-a crescut curiozitatea și față de clip, pentru că l-au așteptat cu sufletul la gură.

Cum îți gestionezi comunicarea cu ascultătorii tăi? Cât de mult timp petreci în mediul online?

Zilnic pun filmulețe, încerc să comunic foarte mult cu ei și să le împărtășesc activitățile pe care le fac în timpul zilei. Consider că avem o relație apropiată. Primesc un feedback pozitiv de la ei.

Cum vezi industria muzicală românească acum, ca artist nou, dar serviciile de streaming?

Le văd ca pe un plus, pentru că serviciile sunt un pas înainte pentru noi.

Faptul că eşti fratele mai mic al Alinei cu siguranță te-a ajutat, dar este şi o etichetă pe care mulți oameni ți-o atribuie. Este greu să scapi de ea?

Alina mi-a pus o etichetă foarte bună. Am dorit să fac prima mea melodie cu ea pentru că este sora mea. Nu aveam de ce să nu fac asta. Este o melodie de suflet. De eticheta asta probabil n-o să scap, tot fratele ei o să fiu. După următoarele hit-uri, o să fie ea sora mea. Big Smile)

Nu mă supără eticheta și nu stau cu gândul să scap de ea. Probabil prin munca mea îmi voi pune amprenta din ce în ce mai serios și toată lumea mă va percepe drept Mircea Eremia.

Ce înseamnă succesul pentru tine?

Înseamnă să fac lucruri frumoase, să fac muzică bună. Vreau să scot melodii bune și să fiu apreciat pentru fiecare în parte. Nu vreau să am doar un gen muzical pe care să-l urmez. Consider că sunt o persoană destul de complexă, căreia îi place să abordeze mai multe stiluri și o să încerc să fac asta, ca să arăt publicului puțin câte puțin din tot ce fac.

Niciodată nu știi dacă o piesă va fi sau nu hit, însă în momentul în care ceea ce faci este de apreciat, este un pas înainte. Așa definesc eu succesul, facând pași înainte, mai mici sau mai mari.

Spuneai într-un interviu mai vechi că unul dintre artiştii tăi preferați este Drake, care are unul dintre cele mai ascultate albume ale acestui an. Eşti atent şi la drumul pe care l-a parcurs de-a lungul timpului în muzică?

Este unul dintre artiștii mei preferați, îmi place și îl ascult și o fac chiar zilnic. E clar că a muncit foarte mult, ca oricare artist la nivelul lui. Nu m-am interest de ce și cum a făcut, sincer. Aștept să apară un film despre viața lui, la fel cum s-a făcut și despre alții și pe care le-am văzut.

Ce piese ți-au plăcut mult de tot anul ăsta?

Foarte mult mi-a plăcut piesa Alinei, „A fost o nebunie”, pentru că este o piesă cu un impact destul de mare. Mi-au plăcut toate piesele ei, dar asta este specială pentru mine. Pe plan international, „One Dance” clar. Este o melodie dansabilă și foarte frumoasă. Cred că oricine s-ar distra ascultând-o.

Ce ne pregăteşti pentru următoarea perioadă?

Lucrez foarte mult, petrec foarte mult timp în studio. Caut rețeta perfectă pentru următoarea melodie. Încă nu știu sigur ce urmează să scot, pentru că lucrez la mai multe momentan, iar cea mai bună va fi cu siguranță lansată. Nu mă grăbesc, vreau să fac lucrurile cum trebuie.

Crezi că există rețeta perfectă pentru o melodie? 

Cred că ar trebui să transmită un mesaj, în primul rând, un mesaj în care oamenii să se regăsească. Mi-ar plăcea să fie și genul de melodie care să poată fi ascultată în cafenele, cluburi și nu numai, să fie potrivită în orice context.


Mircea Eremia are 19 ani și nu este singurul pasionat de muzică din familia sa, sora lui fiind Alina Eremia. La 18 ani și-a lansat single-ul de debut, numit „Ilegal„, care este în colaborare cu ea. De atunci ne-a oferit 3 noi single-uri, toate în 2016.

Ascultă Mircea Eremia pe Zonga!

Locația: MediaPro Music; credit foto: Ruxandra Scripcariu.