Interviu Zombie THC: despre piesa „Grammy” și planuri de viitor

Înființată în anul 2004, trupa Zombie THC face muzică rap și, așa cum ar spune artiștii din hip-hop, a pus Alba Iulia pe hartă. Smile

Până în prezent trupa a lansat două albume. Primul se numește „Școala vieții„, fiind lansat în 2007, iar cel de-al doilea „Soul School„, lansat în 2009. Am stat de vorbă cu băieții despre primii ani din carieră, noua lor piesă, „Grammy”, și planuri de viitor.

zombie-thc-1

Cum v-ați descoperit pasiunea pentru muzică?

Kafu: A fost dragoste la prima vedere. Big Smile) Eram copii, aveam 13 ani când am înregistrat prima piesă, pe un casetofon mono, rusesc. Băteam ritmul cu mâna pe masă, am dat REC la casetofon pe o casetă Traxdata și am cântat primele versuri.

Pentru a ne plăti prima sesiune de studio, am vândut majoritatea hainelor pe care le aveam. Se întâmpla prin 2000… Tot pe atunci l-am cunoscut pe Tagg, cu care am devenit bun prieten și cu care în 2005 am decis să ne facem trupa. Ne numeam „Psihomental”. Ulterior au apărut în trupă Khayyam, Hans-l și DJ Twist, iar Khayyam a venit cu ideea de Zombie THC. De atunci umblăm în pași de Zombie. Smile

Cum a luat naștere piesa „Grammy„?

Kafu: Am avut o perioadă de pauză de câțiva ani, vreo 5… Fiecare a fost în perioada de autodescoperire în acești ani. Anul trecut ne-am reîntâlnit în Alba Iulia și am decis să reîntregim trupa, tot în aceeași formulă. Voiam ceva fresh, cu un mesaj pozitiv și puternic.

Hans-l, omul de bază în descoperirea sample-urilor, a venit într-o zi la mine cu o piesă înregistrată în jurul anilor ’40 în pușcăriile din Mississippi, de către un reporter american, cu un reportofon. M-a spart din prima! Am simțit suferința și emoția celor din pușcării, cum rar mă face o piesă din zilele noastre să simt. Am zis „Asta e!”. Era altceva, autentic și pur, iar Zombie asta a însemnat întotdeauna. Textul este inspirat din viețile noastre, pe perioada cuprinsă între 20 și 30 de ani, când, în general, fiecare tânăr este în perioada de căutare. Eu am cuprins perioada între 25-30 de ani, exact așa cum s-a întâmplat, Tagg a descris rezultatul celor 10 ani de căutare și muncă, Hans-l perioada între 20-25 de ani, iar Khayyam, fiind un poet înnăscut, a adus exact condimentul necesar refrenului, unul simplu, care îndeamnă tinerii să nu renunțe niciodată la visul lor, noi fiind, de fapt, cei care ne facem propria realitate.

Ce vă motivează să strigați sus și tare „Luptă pentru visul tău în fiecare zi!”?

Kafu: Viața. E una singură și funcționăm pe principiul „Go big or go home”. Nu este usor, însă lucrurile mari necesită răbdare și multă muncă. Fără vise am trăi degeaba și oricât de mult ne-ar impune realitatea să nu visăm că e pueril, trebuie să descoperim cine suntem și cum ne facem propria realitate.

Știu că pentru visele pe care le avem nu ne judecă nimeni, însă dacă visăm cu ochii deschiși în societatea actuală lucrurile stau altfel. Pot spune că doar frica e cea care ne oprește din a visa. Unde te poate duce imaginația, te poate duce viata. Trebuie doar credință.

Se spune că primii ani sunt mai grei. Cum au fost pentru voi primii 10?

Kafu: Au fost super faini! Am cunoscut o mulțime de oameni frumoși prin intermediul muzicii. Am dormit prin gări, pe bănci, și am cântat pe nimicuri, însă asta ne-a făcut să fim ceea ce suntem acum ca oameni și ne-a inspirat încontinuu să scriem. Majoritatea pieselor Zombie sunt povești inspirate din viața reală.

zombie-thc-2

Care a fost cel mai important moment al carierei?

Kafu: Cu siguranță evenimentul din 2006, când am câștigat concursul de trupe organizat de Hades Records.

Ce a însemnat acel moment și cum vi-l aduceți aminte acum, după 10 ani?

Kafu: Ne-a dat avânt. Imediat după concertul de la after party-ul Wu Tang Killa Bees am fost luat de către 1-Q Sapro în Morometzii, om căruia îi mulțumesc pentru tot ce m-a învățat.

A urmat un album tare, „Soul School„, care a fost primit foarte bine de către ascultătorii noștri.

Care este albumul care v-a influențat cel mai mult?

Kafu: Gravediggaz – 6 Feet Deep
Tagg: 2Pac – All Eyez On Me
Hans-L: Wu-Tang Clan – Enter the Wu Tang 36 chambers
Khayyam: Nas – Illmatic

Cum vedeți serviciile de streaming și întregul mediu digital în care se învârte acum industria muzicală?

Kafu: Sunt foarte bune. Acum poți să îți faci muzica auzită mult mai ușor, însă este păcat că majoritatea tinerilor artiști se concentrează pe vizualizări și nu pe calitate. Ideea e să lucrezi continuu, să promovezi piesele pe rețelele tale de socializare și să mulțumești pentru fiecare feedback, pozitiv sau negativ. Dacă e negativ, uită-te să vezi unde greșești și corectează. Dacă e pozitiv, lucrează să ajungi varianta din ce în ce mai bună a ta în fiecare zi!

Ce urmează pentru Zombie THC?

Kafu: Pregătim piese noi. Facem zilnic, însă majoritatea rămân în calculator. De multe ori ajung să fie șterse și lansăm doar ceea ce considerăm că este pe filmul tuturor. Vom oferi aceleași povești, însă mult mai fresh, fiindcă generațiile se schimbă, oamenii simt altfel… evoluăm cu toții.

Pregătim și piese solo, cum ar fi și ultima mea piesă, „În lumea noastă„. Eu cu Tagg suntem producători și în urmă cu cateva luni am semnat un contract de publishing, producție și management cu Audiofreaks, compania de productie numărul 1 din UK. Deși abia am început colaborarea, lucrăm din greu pentru artiști super faini din întreaga lume. Smile

Am lucrat în trecut și cu artiști și case de discuri de la noi, însă mi-am dorit mai mult. Mi-am făcut bagajele și am plecat în Londra, să găsesc un manager care să creadă în muzica noastră și, după 6 luni de experiențe interesante, l-am găsit. După o perioadă de test de aproape un an, ni s-a propus să facem parte din echipa lor, o echipă super dinamică și pozitivă.

Ascultă Zombie THC pe Zonga!

Sursa foto: Facebook.com/ZombiethcOfficial/