Streamingul – principala sursă de venit din mediul digital pentru Sony Music

Sony Music, una dintre cele mai mari trei case de discuri la nivel internațional, a făcut publice veniturile obținute din vânzările din mediul digital pentru prima jumătate a anului acesta, mai precis de la începutul anului până pe data de 30 iunie.

Sony Music 3

Şi… surpriză: majoritatea veniturilor din mediul digital ale casei de discuri vin din streaming, conform Billboard. Grin

Dintr-un total de 461 de milioane de dolari avem:
– 299 de milioane de dolari sunt din ascultările venite de pe serviciile de streaming (pentru fiecare ascultare pe care o faci în aplicație artiștii sunt remunerați);
– 162 de milioane de dolari sunt din download-uri, care sunt într-o continuă scădere.

Ce înseamnă asta? Că din ce în ce mai mulți oameni preferă să asculte muzică legală prin intermediul serviciilor de streaming, atât în România cât și în întreaga lume.

În cazul în care ai ratat infograficul Zonga pe 2015 cu numărul de melodii din aplicație, topul celor mai ascultați artiști și nu numai, îl ai AICI.

Printre cei mai importanți artiști semnați la Sony Music se află și: Michael Jackson, Beyoncé, Alicia Keys, Usher, Fifth Harmony, dar și Meghan Trainor.

Sursă foto: www.musicbusinessworldwide.com