Ce s-a întâmplat în muzică? (28 martie – 3 aprilie 2016)

muzica_28_martie_aprilie_16

Zilele trecute Feli și-a lansat noul single, „Va Urma„, foarte bine primit de public încă din prima zi a lansării. Oana Radu a colaborat din nou cu Dr. Macko, de această dată alături de Doddy, pentru piesa „Stai„. Andreea Bălan a lansat „Zizi„, iar Francisca „OMG„.

Surpriza acestei săptămâni vine din partea Akcent, care ne prezintă noul album „Love The Show”, care este totodată primul material vizual făcut de un artist român (așa cum a făcut Beyonce pentru albumul ei cu același nume).
De pe “Love The Show” sunt extrase piesele „Serai” (feat. Lidia Buble), „Push” (feat. Amira), „Phou Phou” (feat. Reea & Aza), „Boca Linda” (feat. Tamy & Reea), „Se Thelo” (feat. Sandra N & Veo), „Bounce„, „Sofia” (feat. CoJo, Lazy & Vitan), „Deeply In Love” (feat. Jordan), „Feelings” (feat. Mike Miller & Molitor), dar și „Maria Maria” (feat. Andrei Vitan).

În ceea ce privește industria muzicală internațională, avem parte de mult mai multe single-uri noi. Steve Aoki, care o să vină în aceast an în România, a dat drumul pe internet noului său single, care este făcut alături de Adam Lambert și care se numește „Can’t Go Home„.

La puțin timp după piesa ”NO”, Meghan Trainor a lansat „Watch Me Do„, iar Jason Derulo ne prezintă „If It Ain’t Love„. Rihanna a ales să promoveze drept al doilea single de pe noul ei album, ”ANTI”, piesa „Kiss It Better„, la care a și realizat un videoclip.

A$AP Ferg a scos alături de Big Sean piesa „World Is Mine„, iar Snakehips alături de Anderson.Paak, unul dintre cei mai noi artiști semnai de Dr. Dre, au lansat „Money On Me„.
De pe coloana sonoră a filmului „Barbershop: The Next Cut”, Ice Cube a lansat drept single alături de Common piesa „Real People„, iar G-Eazy ne prezintă remixul melodiei „Order More„, alături de Lil Wayne, Starrah și Yo Gotti.

Nu în ultimul rând, Wiz Khalifa a filmat videoclip pentru cel mai nou single al lui, „Zoney„, care este în colaborare cu Sebastian și care face parte de pe albumul „Khalifa”, iar Big Grams ne prezintă alături de Run The Jewels melodia „Born to Shine„.

ÎN ISTORIE:
28 martie

– Mel & Kim au ajuns pe primul loc în topurile din Marea Britanie cu piesa „Respectable” (în anul 1987);
– s-a născut Lady Gaga (în anul 1986);
– s-a născut Dave Keuning, chitaristul trupei The Killers (în anul 1976);

29 martie
– hitul „Umbrella” semnat Rihanna și Jay-Z se lansa în Statele Unite ale Americii (în anul 2007);
– s-a născut Patty Donahue, membrul trupei The Waitresses (în anul 1956);

30 martie
– Linkin Park a ajuns pe primul loc în topurile din Marea Britanie cu albumul „Meteora” (în anul 2003);
– s-a născut Mark McClelland, membrul fondator al trupei Snow Patrol (în anul 1976);
– s-a născut Celine Dion (în anul 1968);
– s-a născut MC Hammer, pe numele său real Stanley Kirk Burrell (în anul 1962);
– s-a născut Eric Clapton (în anul 1945);

31 martie
– s-a născut Stefan Olsdal, basistul trupei Placebo (în anul 1974);
– s-a născut Angus Young, chitaristul trupei AC/DC (în anul 1955);

1 aprilie
– Madonna a stat timp de trei săptămâni pe primul loc în topurile din Marea Britanie cu piesa „Like A Prayer” (în anul 1989);
– Santana a stat timp de nouă săptămâni pe primul loc în topurile din Statele Unite ale Americii cu piesa „Maria Maria” (în anul 2000);
– s-a născut Ella Eyre (în anul 1994);
– s-a născut Method Man, pe numele său real Clifford Smith, membrul trupei Wu-Tang Clan (în anul 1945);

2 aprilie
– Gnarls Barkley a stat opt săptămâni pe primul loc în topurile din U.K. cu piesa „Crazy” (în anul 2006);
– trupa ABBA a ajuns pe primul loc în Marea Britanie cu single-ul „Knowing Me, Knowing You” (în anul 1977);
– The Beatles a ajuns pe primul loc în Marea Britanie cu piesa „Can’t Buy Me Love” (în anul 1964);

3 aprilie
– Depeche Mode a ajuns pe primul loc în topurile din Marea Britanie cu albumul „Songs Of Faith And Devotion” (în anul 1993);
– s-a născut Leona Lewis (în anul 1985).