Interviu Nicole Cherry: cânt ca să ajung la sufletele oamenilor

Nicole Cherry a revenit pe Zonga cu noua ei piesă, „Cine iubeşte”, astfel că nu am ezitat să discutăm cu ea mai multe detalii despre piesă, despre cariera sa muzicală şi nu numai. Lectură plăcută! Smile

Nicole Cherry 1

La începutul lunii martie ai lansat ”Cine iubește”. Cum a luat naștere această piesă?

Am auzit de piesă, iar cineva din industria muzicală a spus că mie mi s-ar potrivi, aşa că am fost să o ascult.

Băieții de la Fly Records sunt foarte drăguți și erau și ei la fel de entuziasmați de piesă. Mi-a plăcut de la început, după prima audiție. Le-am spus să înregistrăm, pentru că îmi plăcea și chiar îmi doream să aud cum sună pe vocea mea, pentru că de obicei nu neapărat dacă-ți place o piesă ți se și potrivește. Am avut norocul să mi se și potrivească şi mă bucur foarte tare că am realizat acest single, pentru că-mi place, iar oamenilor le place și mai mult, ceea ce e foarte bine.

Pentru mine de fiecare dată când lansez o piesă asta contează, să le placă oamenilor, deoarece pentru mine fanii sunt cei mai importanți.

Cum a fost să colaborezi cu Fly Records?

A fost totul foarte rapid, pentru că am vrut s-o lansăm cât mai repede posibil. Totul s-a făcut rapid, chiar și clipul. Am ales singura zi în care era mai cald și frumos. Oricum, de obicei când nu îți faci prea multe planuri iese mai bine.

Te inspiră piesele vechi?

Da, mai ales că am și cântat piesa și sunt îndrăgostită de piesele doamnei Maria Tănase. La un moment dat am cântat-o și în stilul meu reggae și, uită că, acum chiar am avut ocazia să fac un remake al piesei, unul foarte, foarte plăcut.

Nicole Cherry 2

Cum au reacționat fanii?

Știau de piesă, chiar m-am bucurat, pentru că am fani adolescenți, de toate vârstele. M-am bucurat să văd că și cei mai mici știu piesa, chiar am fost plăcut surprinsă.

Pe de altă parte, întotdeauna ai venit cu ceva nou în piesele tale. Spune-ne mai multe despre „Mama Noastră”. Cum s-a lansat această piesă sensibilă?

În studiourile HaHaHa, acolo a fost compusă. Eu am făcut linia, iar DOC versurile. Lucrez foarte bine cu cei de la Ha şi nu numai. Când e vorba de muzică eu lucrez bine cu toată lumea și cred că și ei simt asta.

Tot mergeam pe la studio, mai ales că am avut atâtea single-uri în colaborare cu ei și chiar am vrut o piesă în genul. Le-a plăcut și oamenilor, pentru că a fost ceva nou din partea mea.

În majoritatea pieselor care urmează sunt și eu implicată ca songwriter și sunt entuziasmată, pentru că atunci când cânți propriile tale piese parcă le simți altfel. De asemenea, când e o idee care îmi place și mi se potrivește, nu am nimic împotrivă dacă e scrisă de altcineva. Până acum am cântat multe piese, plus că și e și prima oară când fac piesă după un cover care-mi place la nebunie, care nu e scris de mine. Dar da, e un plus atunci când sunt și scrise de mine.

Nicole Cherry 3

Cum a fost să colaborezi cu Mohombi?

Nu se aștepta foarte multă lume la asta și nici eu nu m-am așteptat, sincer, pentru că la fel ca tot ce se întâmplă în viața mea, şi colaborarea cu Mohombi a fost pe neașteptate. El este un om minunat, primul de talie internațională cu care am colaborat și cred că o să rămână mult timp de acum înainte preferatul meu, pentru că e un om atât de modest, care a reușit atât de multe în viață și pe care nu l-a schimbat succesul. Este la fel și m-am simțit ca și cum aș vorbi cu un frate mai mare. E foarte drăguț, la fel și echipa lui cu care am plăcerea să și lucrez, pentru că acum sunt și echipa mea, La Clique Music. Ne înțelegem foarte bine, sunt minunați cu toții.

Te gândești să mai colaborezi și cu alți artiști internaționali? Ai artiști preferați?

Am foarte mulți artiști preferați, dar idolul meu este Amy Winehouse. Pe ea am studiat-o cel mai mult, însă din păcate o colaborare nu se mai poate. Am fost foarte afectată de momentul în care a murit. Următoarele ar fi Beyonce, Jessie J şi Rihanna, care tot urmează să vină în România și pentru care mi-am rezervat bilete. Nu în ultimul rând Justin Bieber, despre care vorbesc în toate interviurile.

Nicole Cherry 4

Amy Winehouse este o inspirație pentru mulți artiști, chiar și pentru acei artiști pe care i-ai menționat mai sus. Te inspiră cum artiştii mari îşi produc şi organizează show-urile, comunicarea lor cu fanii etc.?

Din punctul meu de vedere, în momentul în care cânt mă eliberez, sunt mai aproape de fani decât dacă aș vorbi. Mă emoționez și eu, pentru că îmi place să cânt și se simte asta. Și e valabil şi faptul că uneori nu e atât de important să cânți corect, cât să transmiți. Câteodată poate nu cânt atât de corect și nici nu-mi doresc, ci vreau să cânt ca să ajung la sufletele oamenilor, deoarece pentru mine e mai important decât să ating nota, pentru că nota vine și ea cu o emoție.
Amy Winehouse e exemplul clar de artist care greșea pe scenă, dar care transmitea atât de mult încât nici nu trebuia să mai cânte corect. I-am urmărit toate concertele, îi știu toate piesele și albumele și vreau să zic că greșea, dar greșea frumos. Cât despre comunicare, ea are loc atunci când ne transmitem unii altora emoțiile.

Ce albume ai mai ascultat fără încetare în ultima perioadă?

”Purpose” de la Justin Bieber, care e pe repeat. L-am cumpărat și în format download și îl am și pe CD. Mi-am făcut pre-order din prima zi.

Spuneai că-ți mai cumperi CD-uri. Cum vezi disputa asta, digital versus fizic?

Merg foarte mult cu mașina și-mi place să am CD-ul, pentru că nu mi se termină nici bateria atât de repede. Când alerg sau fac diferite activități însă, îmi iau căștile și ascult pe telefon. Consider că ambele metode sunt la fel de bune.

Nicole Cherry 5

Îți mai aduci aminte ce-ai simțit când ai auzit prima dată piesa „Memories” la radio? Cum a fost acea perioadă, ce feedback ai primit?

Eram în mașină cu tatăl meu şi țin minte că am lăsat în jos geamurile și am dat volumul tare, astfel că vibra toată mașina. Îți dai seama, era pentru prima oară, iar eu eram super emoționată și chiar cu cinci luni înainte vorbeam cu tata și-l întrebam când o să fiu și eu pe radio. Atunci mi-a zis că n-o să mai dureze foarte mult, iar acum de fiecare dată când zice ceva e la fel de optimist. Zice la fel și de Grammy, c-o să fiu primul artist român, ca interpret, care câștigă acest premiu.

Țin minte tot la fel că era vară, eram în camera mea, iar mașinile treceau pe stradă cu piesa dată tare în boxe. Acum când lansez o piesă la asta mă gândesc, că vreau din nou să o aud pe stradă, pentru că dacă e acolo înseamnă că e hit, că o ascultă toată lumea. Din prima seară când am lansat ”Cine iubește”, pianistul meu mi-a spus că a auzit-o la două semafoare diferite, chiar la o oră de la lansare, lucru care mi s-a părut foarte tare. Piesa asta este și va rămâne în sufletul meu, la fel ca ”Memories”.

Legat de feedback, prietenii cu care eram atunci, în mare parte, sunt și acum. Mulți mă felicitau. Prietena mea cea mai bună, Cristina, a fost de la început alături de mine, m-a susținut și o face în continuare.

Ai vreo melodie care crezi că te caracterizează mai bine sau de care te simți mai apropiată?

Ritmul a fost schimbat, dar dacă asculți îți dai seama că am influențe reggae, iar prima piesă rămâne preferata mea. E la fel ca în dragoste, unde prima iubire nu se uită niciodată. Și piesa ”Cine iubește” e destul de aproape ca linie de ”Memories”.

Momentan sunt prea tânără ca să mă limitez la un singur stil de muzică, mai am atâția ani de carieră în față. Încerc să cânt pe orice ritm, dar să adaug acel ceva al meu, influențele alea de reggae.

Nicole Cherry 7

Ai simțit vreo presiune după ce ai scos piesa ”Memories”, după succesul ei, ai simțit că e mai greu să scoți ceva după ea?

Nu, pentru că mi-am dorit foarte tare. Într-adevăr, aveam un program mult mai simplu înainte, dar de când am devenit cunoscută au intervenit pe lângă orele de canto și interviurile şi mersul la evenimente și nu numai. Mi-am dorit să am un program mai încărcat și nu au avut cum să mă deranjeze astfel de lucruri din moment ce mi le-am dorit, plus că nici nu am simțit. Îmi place să dau interviuri, îmi place că vorbesc cu voi, să am repetiții și nu numai. Faptul că am început de mică cred că a început să devină o obișnuință, pentru că e ceva normal pentru mine.

Care ar fi principalele sfaturi, primite până acum, de care ții cont în carieră?

Cele date de părinții mei, care m-au susținut foarte tare. Am ținut cont și au avut şi si grijă de asta, pentru că am rămas la fel, chiar dacă mai sunt unii oameni care spun tot felul de lucruri despre mine. E normal, pentru că odată cu succesul vin și haterii, dar cred că totul trebuie să aibă o limită.

Cum treci peste momentele grele?

Mai ales la început a fost destul de dificil şi urât, pentru că nu mă așteptam. Astfel de momente au început în perioada în care oamenii au aflat că eu sunt româncă. Am și plâns, cum e normal, dar acum chiar mă amuz, pentru că nu am cum să mulțumesc pe toată lumea.

Nicole Cherry 6

Ce urmează în acest an pentru Nicole Cherry?

Urmează o piesă nouă, poate chiar mai multe piese, colaborări noi, chiar și un album, pe care nu știu dacă-l termin în acest an, pentru că-mi place să pregătesc totul ca la carte când vine vorba de muzica mea. Mai ales când vorbim de album, pentru că poate să-ți vină și acum o idee de piesă și să îți schimbe toate planurile, s-o lansezi înainte de alta deja terminată. Până acum m-am axat pe piese, dar mă gândesc foarte tare la un album.

Ascult-o pe Nicole Cherry în Zonga! Grin 

Citeşte interviul acordat de Nicole Cherry pe blogul Zonga! ? #zonga #zongamusic #nicolecherry #interviu #muzica #muzicamea

A video posted by @zongamusic on

Locația: MediaPro Music; credit foto: Alex Busu.

  • Sorina

    Nu am cuvinte sa descriu cat de mandra sunt de ea.Este o adevarata inspiratie pt toti adolescentii.Are o voce superba si simt ca o sa ajunga departe!Bv Nicole tine-o tot asa si nu le acorda atentie haterilor care nu se compara nici cat un fir de par cu tn!Continua sa crezi in tn si vei vedea ca intr-o zi o sa castigi un Grammy sau poate chiar mai multe!Si il vei intalni intr-o zi si pe JB pe care il iubesc si il ador la fel ca tine!