Alessandro Safina concertează pe 14 aprilie la Sala Palatului

Pe 14 aprilie, Alessandro Safina concertează la Sala Palatului din București, iar în cadrul concertului, artistul va fi acompaniat de cei 74 de muzicieni profesioniști, cunoscuți sub titulatura „The Alexander Symphony Orchestra”.

alessandro_safina_2016

Tenorul italian este celebru pentru talentul și viziunea sa asupra muzicii clasice, pe care o îmbină cu cea pop pentru a crea un nou stil, „Opera-Rock”, după cum îl numește el însuși.

Despre Alessandro Safina:
Născut pe 14 octombrie 1963 în micul oraș Siena din Italia, Safina își descrie copilăria ca fiind una „normală, foarte normală”. I-a plăcut opera de mic, iar părinții i-au încurajat această pasiune. Când a împlinit 17 ani, tânărul Alessandro a devenit tot mai atras de muzica pop. „A fost un moment extraordinar al vieții mele. Erau multe trupe care îmi plăceau: U2, Simple Minds, The Clash, care au adus un nou val în muzică. Trupa U2 îmi place în mod special pentru că piesele lor reprezintă dragoste și pace.”, a declarat Alessandro Safina. Totuși, tânărul Alessandro a continuat pe drumul operei.

Pasiunea lui Alessandro Safina pentru Enrico Caruso s-a întrepătruns cu influențe moderne, precum Depeche Mode, The Clash sau Genesis. De aceea, Safina a combinat cele doua stiluri muzicale, reușind astfel să aducă muzica clasică mai aproape de publicul larg, făcându-l să o îndrăgească. Tenorul italian are o carieră strălucitoare în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai prestigioase scene de profil.

Și pentru a ne face încălzirea până la concert, am pregătit un playlist cu cele mai îndrăgite piese ale artistului. Audiție plăcută! Grin