Recenzie: Sia – This Is Acting (album)

Sia - This Is Acting

Cu muzica Siei sigur am interacționat măcar o dată, fie prin piesele ei, fie prin cele care au ajuns să fie interpretate de alți artiști, cum ar fi și Rihanna, Beyoncé, Britney Spears și Rita Ora.
Este o artistă completă, cu o voce inconfundabilă, care și-a început cariera în industria muzicală acum mai bine de aproximativ 20 de ani. Și deși nu a început de ieri de azi să cânte, recenta piesă ”Chandelier” a transformat-o pe artistă într-un superstar, piesa fiind pe locuri fruntașe în topurile din toată lumea.

”This Is Acting” este cel mai nou album al ei, fiind și cel cu numărul 7, care conține 12 piese și care a fost lansat pe 29 ianuarie. Multe melodii au ajuns pe album după ce au fost, în primă fază, scrise pentru artiste precum Rihanna și Adele, care le-au refuzat. Și bine au făcut, pentru că sună foarte bine în interpretarea australiancei!

Albumul ne transpune, prin minunata voce a Siei, prin diferite stări și momente, trecând de la balade puternice la piese de dans.
Prin prisma materialului ”This Is Acting” putem observa o artistă puternică, trecută prin multe experiențe, nu neapărat plăcute, de-a lungul vieții sale. Acest aspect se ilustrează chiar din prima piesă, ”Bird Set Free”, unde Sia cântă pe refren: ”I found myself in my melodies / I sing for love, I sing for me / I`ll shout it out like a bird set free”.

Sia continuă în aceeași notă puternică, cu piesa ”Alive” scrisă alături de Tobias Jesso Jr. și Adele, iar apoi urmează ”One Million Bullets”. ”Move Your Body” ne prezintă o altă versiune a albumului, una mult mai pozitivă. Melodia merge mână-n mână cu ”Cheap Thrills”: ”Hit the dance floor / I got all I need / No I ain’t got cash / No I ain’t got cash / But I got you baby”. Între ele avem piesa ”Unstoppable”, care o poate descrie perfect pe artistă: ”I’m so confident, yeah, I’m unstoppable today”.

Piesa ”Reaper” a fost scrisă și gândită pentru Rihanna, de Sia și Kanye West, dar iată că a rămas la Sia, fiind melodia cu numărul 7 și în care se merge din nou spre ideea de persoană independentă: ”I got good things to do with my life”. Sintagma ”House on fire” care dă și numele următoarei melodii este oarecum în antiteză cu piesa anterioară, deoarece acum artista se gândește din nou la… el: ”I need you”.

”Footprints” este una dintre piesele preferate ale Siei de pe album, scrisă în primă fază pentru Beyoncé și care compară progresul unei relații cu niște ”urme în nisip”.
”Sweet Design”, cel puțin pe mine, mă duce cu gândul la Jay-Z. Too fast, too coolest! Grin Ultimele două piese sunt ”Broken Glass” și ”Space Between”, ceva mai lente, special lăsate pentru final: ”So don’t give up, it’s just young lovers’ romance”.

”This I Acting” este un album foarte reușit, pe care trebuie să-l asculți cel puțin o dată cu volumul dat tare, ca să ți se facă pielea de găină. Smile