Recenzie: Coldplay – A Head Full Of Dreams

Coldplay - A Head Full Of Dreams

Trupa Coldplay a lansat în această lună, mai precis pe 4 decembrie, noul album, cel cu numărul 7 din carieră.

Acesta conține colaborări cu Beyonce, Love To, Noel Gallagher, Khatia Buniatishvili și Marry Clayton, producătorii responsabili pentru materialul trupei britanice fiind Rik Simpson și Stargate.

Prima piesă dă chiar numele albumului, iar băieții nu ezită să ne introducă în lumea lor, una frumoasă, în care visele, indiferent de cât de mari și de departe sunt de noi acum, devin realitate.
Optimismul este unul dintre cuvintele cheie pentru album, pe care solistul îl imprimă perfect, de la prima până la ultima piesă, într-un film numit ”A Head Full Of Dreams”.

Primul single extras se numește ”Adventure Of A Lifetime”, o piesă foarte catchy, deja difuzată în multe țări. Ca întreg albumul, piesa te face să visezi și te încurajează să mergi mai departe, pentru că… ”Everything you want’s a dream away”. Nu trebuie decât să faci ceva pentru a-ți atinge acel vis. Smile

O altă piesă care probabil va deveni hit este ”Hymn For The Weekend”, în colaborare cu Beyonce. Este genul ăla de piesă pe care ți-ar plăcea să o asculți pe un stadion, cântată de toți cei prezenți.

Cea de-a patra piesă de pe ”A Head Full Of Dreams” se numește ”Everglow” și este o baladă în care cu siguranță se vor regăsi cei care au pierdut pe cineva drag. Acest lucru este confirmat chiar de Chris Martin, solistul Coldplay, care s-a despărțit anul trecut de soția sa, Gwyneth Paltrow, ea fiind chiar cea care a scris și câteva versuri pentru această piesă.

”So if you love someone, you should let them know”
– Coldplay, Everglow

Spre final, avem parte pe piesa ”Kaleidoscope”, care este de fapt un interludiu, provenit din poemul Rumi, care vorbește despre acceptare, urmat de ”Army Of One”, iar mai apoi de ”Amazing Day”, în care îl auzim pe președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, cântând ”Amazing Grace”.

Coldplay transformă fiecare piesă de pe material într-o experiență extraordinară, acestea fiind prezentate cu ajutorul unor metafore complexe, însă ușor de reținut (”My army of one is gonna fight for you […] my heart is my gun”).

Albumul poate fi ascultat în aplicația Zonga: