Recenzie: Tranda – Constangeles 2 (album)

Tranda - Constangeles 2

Tranda a lansat cel de-al treilea material din cariera sa, caracterizat chiar de el însuși drept unul mult mai personal față de penultimul album, ”Constangeles Vol. 1”, dar și ca fiind unul nocturn.

Acest ultim aspect este sugerat chiar din coperta albumului, creată tot de Tranda. Revenind la piese, ele te prind chiar de la primul play, întregul album fiind parcă o poveste spusă într-o seară de vară, petrecută alături de persoana dragă, pe malul mării.

Prima piesă promovată de pe „Constangeles 2” a fost „Shaii”, în colaborare cu Criss Blaziny şi Chimie, doi vechi prieteni de-ai lui Tranda, tot din Constanța, ca el.
Cea de-a doua se numeste „Fashion”, care beneficiază şi de un videoclip care exprimă perfect ideea principală: satira adusă față de fetele pasionate de modă, pe care nu le-ar vedea niciodată prin preajma sa.

Îmi zice de Kenzo, de Mango şi Prada / Ca şi cum de asta-i pasă lui Tranda
– Tranda, Fashion

Singurul interludiu de pe material prezintă una din principalele idei prezentate pe album, respectiv prietenia.
Continuarea vine cumva în ultima piesă, „Dacă cerul”, în concordantă cu stilul materialului, unul personal.

Obstacolele pe care viața ți le oferă sunt doar porți pe care trebuie să le deschizi pentru a continua să faci ceea ce-ți place, totul într-un drum continuu spre bani, şi aşa cum spune şi artistul spre finalul piesei, „Dragostea-i singurul lux pe care-l ai”.

Prietenia dintre membrii Okapi Sound a fost cu siguranță una dintre sursele de inspirație pentru Tranda, deoarece mereu au fost uniți, iar asta se vede cu ochiul liber.

O altă piesă pe care o vei îndrăgi este ”Dacă cerul”, al cărui refren prezintă aceeași idee importantă de pe material, prietenia: „Dacă cerul se va rupe şi-o să plouă iar / Vreau să stii că-s lânga tine până la final / Ai fost totul când nimic era tot ce-aveam / Şi-ai rămas chiar şi atunci când nu meritam”.

”Constangeles 2” îți ofera o perspectivă veche asupra vieții, dar totuşi fresh: te duce cu gândul la prieteni, la ostacolele pe care viața le aduce, la iubire şi succes, lucruri care ajută în construirea noastră ca persoane puternice, mai ales din punct de vedere sentimetal.
Şi-n rest… e minunat!